Składniki:
- 1 litr mleka
- 1 margaryna
- 1 szkl cukru
- 1 cukier waniliowy
- 1 szkl kaszy manny
- 1 łyżka kakao
- 2 galaretki
- herbatniki ( w zależności od formy- moja ma wymiary 23cm x 23 cm - i zużyłam 3 paczki po 10szt herbatników)
Przygotowujemy formę, może to być blaszka do ciasta albo naczynie żaroodporne. Spód wykładamy herbatnikami.
Galaretki rozpuszczamy według instrukcji z opakowania.
Mleko, margarynę, cukier, cukier waniliowy zagotowujemy. Ciągle mieszając wsypujemy powoli kaszkę i kakao. Kiedy składniki się połączą i nie będzie "klusek", wykładamy masę na przygotowane wcześniej herbatniki. Wyrównujemy powierzchnię i przykrywamy ją drugą warstwą ciastek. Zalewamy ciastka tężejącą galaretką i wstawiamy nasz deser na noc do lodówki.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz