Składniki:
- 50dag ugotowanego makaronu spaghetti
- 1 cebula
- 6 grubszych plastrów wędliny
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- natka pietruszki
- 2 jajka
- sól i pieprz
* dodatkowo jajka i bułka tarta do panierowania
Obraną cebulę siekamy, makaron i wędlinę drobno kroimy. Wszystko przekładamy do miski, dodajemy koncentrat pomidorowy, natkę, jajka oraz mąkę ziemniaczaną. Doprawiamy solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety, lekko spłaszczamy, zanurzamy w jajku, a następnie panierujemy w bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Smacznego!
śmieszny przepis, ale taki prosty, można spróbować
OdpowiedzUsuńfajnie smakują, sporo wyszło z tej porcji:) można pomniejszyć składniki
Usuń