Niezawodne ciasto francuskie przydaje się zawsze, kiedy spodziewamy się gości, a nie mamy zbyt dużo czasu, że coś przygotować. Zresztą nie tylko wtedy:) Czasami po prostu mamy ochotę na coś słodkiego i szybkiego w przygotowaniu:)
Składniki:
- świeże ciasto francuskie -1 opakowanie 275g
- 3 połówki brzoskwiń z puszki
- cukier puder
Cisto, które kupuję jest już rozwałkowane, więc tylko kroję je na niewielkie trójkąty. Na każdym układam kawałeczek brzoskwini i zawijam. Gotowe rogaliki układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na 18 minut.
Po wystudzeniu posypuję pudrem.
Smacznego!
co racja to racja:) ciasto francuskie jest nie tylko niezastąpione ale i pyszne! uwielbiam wszystkie francuskie wypieki:D pycha rogale!
OdpowiedzUsuńdokładnie tak!:)
UsuńUwielbiam takie szybkie słodkości :)
OdpowiedzUsuńja też!:)
UsuńSzybko,tanio i wygodnie!! :D
OdpowiedzUsuńtak jest! i smacznie:)
Usuńuwielbiam takie rogaliki! :) brzoskwiniowe nadzienie - pycha!
OdpowiedzUsuńuwielbiam francuskie rogaliki i można kombinować z dodatkami do nich:)
OdpowiedzUsuńOo pysznie się preznetują:)
OdpowiedzUsuńsprawdzone i pyszne
OdpowiedzUsuńcieszę się!
Usuń