W ogródku jest pełno warzyw, które aż proszą żeby je wykorzystać w kuchni :) Dlatego dzisiaj pyszna zupa "na lato", z fasolką szparagową w roli głównej ....lekka i bardzo zachęcająca :) Polecam wszystkim, może posmakuje również małym niejadkom ?
Składniki:
- 2-3l wody
- 1 kostka rosołowa
- 7 ziemniaków
- 2 marchewki
- 2 garści fasolki szparagowej
- puszka kukurydzy
- 1 serek topiony ( w kształcie kiełbaski)
- koperek
- sól, pieprz
Do garnka wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę i fasolkę. Zalewamy wodą i gotujemy aż warzywa będą prawie miękkie. Następnie dorzucamy kostkę rosołową, kukurydzę i jeszcze podgotowujemy. Pod koniec odlewamy dwie chochelki wody do miseczki i rozprowadzamy w nich serek, a następnie wlewamy do garnka i mieszamy. Doprawiamy do smaku, posypujemy koperkiem i gotowe!
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz