Dzisiaj obiad dla mięsożerców :) Polecam pieczoną karkówkę z serem i cebulką! Wystarczy tylko przygotować składniki i obiad robi się sam :) Karkówka wychodzi miękka i soczysta!
Składniki:
- 6 plastrów karkówki wieprzowej
- 1 duża cebula
- 6 plastrów żółtego sera
- kilka łyżek majonezu
- sól, pieprz
Cebulę kroimy w kosteczkę. Mięso posypujemy solą i pieprzem z obu stron( robimy to dopiero przed pieczeniem, nie trzeba wcześniej). Układamy w naczyniu żaroodpornym. Na plastry mięsa wykładamy cebulę, następnie plastry sera i całość smarujemy majonezem.
Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 45 minut.
Smacznego!
Mój mąż byłby zachwycony takim daniem, ja również, choć pewnie nieco mniej niż on :)
OdpowiedzUsuńhehe no mój też lubi to danie:)
UsuńZ serem nigdy jej nie jadłam ;) Może dlatego, że ten rodzaj mięsa preferowałam kilka lat temu.
OdpowiedzUsuńz serem jeszcze nigdy nie jadłam karkówki... ale wygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuńpolecam dziewczyny, jeśli lubicie mięso:) ser topi się fajnie, miesza z majonezem i zapieka ....
OdpowiedzUsuńMMM.. myślę ,że gdybym zastąpiła filetem z indyka też nie było by złe:))
OdpowiedzUsuńAkurat na stanie zamrażarki nie mam karkówki:)
Smacze danie obiadowe:))
można śmiało kombinować:)
OdpowiedzUsuńmm, czasem mam ochotę na taki kawał porządnego mięska :D no i ten ser, pycha!
OdpowiedzUsuńFirma przesyła mi dane produkty, a ja zobowiązuję się do tego, ze wykorzystam je w swoich przepisach i zamieszczę je na swoim blogu :)
Usuńty sama wyszukujesz konkretne firmy, czy zgłaszają się do Ciebie?
Usuńsuper pomysł na obiadek!
OdpowiedzUsuńZrobię na pewno:) Ale zamiast karkówki użyję filetu z kurczaka:)
OdpowiedzUsuńuwielbiamy karkówkę, często ją robię, ale w taki wydaniu jeszcze nie mieliśmy:) przy najbliższej okazji wykorzystam twój przepis, bo to na pewno musi byc pyszne!:)
OdpowiedzUsuńno jasne! czekam na opinię:))
UsuńJa daje warstwami cebula,karkówka,marchewka starta,pieczarki majonez ,ser żółty.Zapiekam.Pycha
OdpowiedzUsuńtak też na pewno smacznie:)
Usuńsuper - naprawdę!!! Użyłam sera wędzonego. Fajnie podkreśla smak. Polecam!!!
OdpowiedzUsuńz tym wędzonym serem to świetny pomysł:)
Usuńja często piekę tą karkówkę na obiad, a teraz też dodam wędzonego sera!
pozdrawiam!