Smaczne i zdrowe danie na obiad! Tej ryby nikomu przedstawiać nie trzeba:) Łosoś pieczony w folii, soczysty, lekko cytrynowy, po prostu pyszny!
Składniki:
- dwa filety z łososia ( moje miały po 300 g)
- sok z połowy cytryny
- 2 łyżeczki przyprawy do ryb
- sól
- masło
- koperek
*folia aluminiowa
Łososia solimy z obu stron, obsypujemy przyprawą do ryb, polewamy sokiem z cytryny i posypujemy koperkiem. Przykrywamy i odstawiamy na 2 godziny.
Po tym czasie filety przekładamy na folię aluminiową, na wierzchu układamy kawałeczki masła, zawijamy i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni, na 15-20 minut.
Smacznego!
Oj tak, przyszny jest z koperkiem. Lubię go podanego z ziemniakami z wody, niebo w gębie! :)
OdpowiedzUsuńdokładnie tak, pycha:)
UsuńCzasami to co proste bywa najjj smaaczniejsze!Pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńno właśnie, w tym cały sekret:)
Usuńuwielbiam rybę w koperku :) u mnie w domu często tak jemy :)
OdpowiedzUsuńno pychotka, my też bardzo lubimy:)
Usuńhahaha ale się zgrałyśmy;) u mnie jutro na blożku to samo jedzonko:) nic dodać nic ująć, pychota!;)
OdpowiedzUsuńhehehe no proszę, czytamy sobie w myślach, albo nasze brzuchy domagają się tego samego:))
Usuńłosoś i koperek para idealna, pysznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńdziękuję:) jeszcze cytrynka jak do nich dołączy to niebo w gębie;)
Usuńuwielbiam:)pyszny, delikatny, rozpływający się w ustach:)
OdpowiedzUsuńwłaśnie taki dokładnie jest:)
UsuńZjadłabym, oj zjadła...:)
OdpowiedzUsuńja też bym znowu zjadła;)
UsuńJak ładnie wygląda! Lubię takie łatwe recepturki!;) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńa dziękuję i również pozdrawiam ciepło!:)
UsuńWyszedł przepyszny. Od teraz na stałe w moim menu :)
OdpowiedzUsuńbardzo się cieszę, pozdrawiam! :)
Usuńale mam chęć na łososia :)
OdpowiedzUsuńBardzo smaczny łosoś, do tego ziemniaczki z sosem koperkowym :) polecam.
OdpowiedzUsuńcieszę się, że smakował:) pozdrawiam!
Usuń