poniedziałek, 4 marca 2013
karkówka prawie jak z grilla:)
Na sezon grillowy musimy jeszcze troszkę poczekać, ale dzięki patelni grillowej możemy w kilka minut mieć pyszne mięso:)
Karkówka wychodzi soczysta, w domu apetycznie pachnie, a co najważniejsze obiad jest gotowy bardzo szybko!
Składniki:
- 6 plastrów karkówki
- 1/2 opakowania przyprawy do karkówki ( u mnie Appetita)
- 4 łyżki oliwy
W miseczce mieszamy przyprawę z oliwą i nacieramy nią mięso. Zamykamy w pojemniczku i odstawiamy na co najmniej 2 - 3 godziny. Najlepiej zamarynować mięso wieczorem, a smażyć następnego dnia.
Patelnię grillową rozgrzewamy ( nie używamy już tłuszczu do smażenia) i układamy mięso. Smażymy na średnim ogniu po kilka minut z każdej strony.
Smacznego!
achhh jak ja lubię takie mięcho:D mnaimm
OdpowiedzUsuńhehe tak myślałam:)
UsuńNie noooo....narobiłaś mi smaka:D Już od 2 tygodni chodzi za mną kielbaska i mięsko z grilla:P Jak nie wytrzymam to otwieram sezon grillowy za niedługo - w kurtce i w rękawiczkach:D
OdpowiedzUsuńa co tam, jak mus to mus! :) może być i w kurtce, oby w dobrym towarzystwie:))
UsuńTeż już mi się marzy sezon grillowy:-) A patelnie grillowe są naprawdę super:-)
OdpowiedzUsuńtak, można grillować w domu i warzywa i mięso, świetne są:))
Usuńzwariuję zaraz z głodu!:)
OdpowiedzUsuńojej:)) częstuj się;)
UsuńMój takie uwielbia :)
OdpowiedzUsuńpysznie i prosto, czyli to co lubię:) i smaku mi narobiłaś!:P czemu ja nie mam jeszcze patelni grillowej...:P
OdpowiedzUsuńhaha no cóż, ja mam od niedawna i bardzo jestem zadowolona:)
UsuńDanie nr 1 dla mojego męża!
OdpowiedzUsuńDziękuję, chętnie zajrzę do Ciebie:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam!
ulala ... aż zamarzyłam o grillu! pycha!
OdpowiedzUsuńa dostałam taką patelnię od gwiazdora
OdpowiedzUsuńzrobię to mięsko :)
no koniecznie! ;)
UsuńTaką to bym chętnie zjadła:)))
OdpowiedzUsuńdobrze, że już niedługo sezon, ja też mam ochotę na więcej grillowanych pyszności:)
Usuńgrillowanie, tęsknię za tym:)
OdpowiedzUsuń