wtorek, 31 stycznia 2017
płatki ryżowe
Kiedyś nie jadałam śniadań. Była szybka kawa i to wszystko, a pierwszy posiłek zjadałam zdecydowanie zbyt późno.
Teraz jest zupełnie inaczej i bardzo mnie to cieszy, ponieważ czuję się lepiej i mam rano więcej energii :)
Szczególnie polubiłam śniadania na ciepło, a takie płatki to jedno z nich.
Składniki ( na 3 osoby):
- 1 kubek płatków ryżowych
- 2 kubki mleka
- 2 łyżki cukru cynamonowego
- banan
- miód
Mleko wlewamy do rondelka, dodajemy cukier.
Kiedy zacznie się gotować, wsypujemy płatki i energicznie mieszamy, żeby nie przywarły do dna.
Zmniejszamy ogień i często mieszając, gotujemy aż całość zgęstnieje.
Podajemy z bananem , polewamy miodem.
Oczywiście można użyć innych owoców :)
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
płatki ryżowe na mleku bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuń