sobota, 29 kwietnia 2017
ciastka bananowe bez cukru i mąki
Szukałam w sieci przepisów na coś słodkiego ale jednocześnie zdrowego.
W tej chwili jedna z naszych córek nie może jeść wielu rzeczy, a chciałam upiec jej coś dobrego.
Wpadłam na ten przepis na stronie rodzynkafit.blogspot.com i okazało się, że nie wymaga wielu składników, a i pracy przy nim tyle co nic :)
Ciastka wychodzą lekkie, mało słodkie, dlatego jeśli chcecie i nie macie przeciwwskazań , możecie położyć na nie po upieczeniu odrobinę ulubionej konfitury.
Składniki:
- 2 dojrzałe banany
- 1 szkl płatków owsianych błyskawicznych
- 1/2 szkl wiórek kokosowych
- 1 jajko
- łyżka masła
Rozgrzewamy piekarnik do 190 stopni.
Banany rozgniatamy dokładnie widelcem, wbijamy jajko, dodajemy miękkie masło, mieszamy.
Następnie wsypujemy płatki i wiórki.
W dłoniach formujemy kulki, następnie układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i delikatnie zgniatamy, formując ciasteczka.
Pieczemy ok 25 minut.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Fajne ciasteczka, pysznie wyglądają
OdpowiedzUsuńWspaniałe ciasteczka :-)
OdpowiedzUsuńsuper ciacha :) fajnie, że nie mają cukru :)
OdpowiedzUsuńJakie cudne zdjęcie!
OdpowiedzUsuńO mniam te ciastka prezentują się obłędnie i można je wcinać nie grzesząc! <3
Pyszne , banany mają w sobie dużo słodyczy. Musze koniecznie zrobić takie ciasteczka 😊
OdpowiedzUsuń