sobota, 24 września 2016
"chipsy" z jabłek
Jeżeli macie w domu nadmiar jabłek i ochotę na wieczorną przekąskę bez wyrzutów sumienia, to bardzo polecam :)
Składniki:
- 2-3 jabłka
- cukier
- cynamon
- sok z cytryny
Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Jabłka ( ze skórką) kroimy w cienkie plasterki i układamy na blaszce jeden obok drugiego.
Skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy cukrem i cynamonem.
Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 120 stopni na około 2 godziny ( czas może się zmienić w zależności od tego jak grube będą plasterki).
Po upieczeniu otwieramy piekarnik i zostawiamy chipsy do wystudzenia.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pychotka, takie krążki suszonych jabek kojarzą mi się z Bożym Narodzeniem :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam suszone jabłka! :)
OdpowiedzUsuńMniam pyszności, uwielbiam suszone jabłka :-)
OdpowiedzUsuńMniam pyszności, uwielbiam suszone jabłka :-)
OdpowiedzUsuńSuszone jabłka- obowiązkowwe!
OdpowiedzUsuń