Kolejny raz muffinki jako szybki deser:) Tym razem wyszły dwukolorowe, łaciate, lekko słodkie więc można również zabrać ze sobą jako drugie śniadanie. Moje dzieci chętnie zjadają je w szkole zamiast kanapek;))
Składniki:
- 280 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- pół szklanki cukru
- 2 jajka
- szkl mleka
- 6 łyżek oleju
- łyżka kakao
Składniki suche wsypujemy do miski, następnie dodajemy jajka, mleko i olej i mieszamy łyżką. Ciasto dzielimy na dwie części i do jednej dodajemy kakao. Do foremek nakładamy na przemian ciasto jasne i ciemne. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 25 minut.
Smacznego!
Upiekłam dzisiaj - następnym razem zrobię z podwójnej porcji, jeszcze dobrze nie wystygły, a już ich nie było. :)
OdpowiedzUsuńsuper! cieszę się, że smakowały:)
Usuń