Masa śmietanowa:
- 500 ml śmietany 30%
- 250g serka mascarpone
- szkl cukru pudru
* ewentualnie żelatyna, jeśli chcielibyście gdzieś daleko przewozić tort i dla pewności go usztywnić
* puszka brzoskwiń
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, a następnie dodajemy mascarpone i mieszamy krótko na wolnych obrotach.
Każdy blat nasączamy sokiem z brzoskwiń rozcieńczonym przegotowaną wodą, smarujemy kremem śmietanowym i układamy pokrojone brzoskwinie.
Wierzch dekorujemy według własnego uznania. Mój tort ozdobiłam pozostałymi brzoskwiniami i pokruszoną czekoladą, a boki obsypałam wiórkami kokosowymi.
Smacznego!
Ależ pyszna masa,śmietana i serek!!pychota!!
OdpowiedzUsuńpoproszę o fotkę z przekrojonym kawałkiem:)))))
Pięknego kwiatuszka zrobiłaś na torcie!
Margo dziękuję za miłe słowa, jutro pokroję:))))
Usuńpyszności:))))))))))))))))))))taki lekki:))))super się udał!
OdpowiedzUsuńdziękuję:))) pozdrawiam gorąco!!!
OdpowiedzUsuń