sobota, 24 września 2016

"chipsy" z jabłek


Jeżeli macie w domu nadmiar jabłek  i ochotę na wieczorną przekąskę bez wyrzutów sumienia, to bardzo polecam :)

Składniki:
- 2-3 jabłka
- cukier
- cynamon
- sok z cytryny

Dużą blachę wykładamy papierem do pieczenia.
Jabłka ( ze skórką) kroimy w cienkie plasterki i układamy na blaszce jeden obok drugiego.
Skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy cukrem i cynamonem.
Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 120 stopni na około 2 godziny ( czas może się zmienić w zależności od tego jak grube będą plasterki).
Po upieczeniu otwieramy piekarnik i zostawiamy chipsy do wystudzenia.

Smacznego!

5 komentarzy:

  1. Pychotka, takie krążki suszonych jabek kojarzą mi się z Bożym Narodzeniem :)

    OdpowiedzUsuń
  2. uwielbiam suszone jabłka! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam pyszności, uwielbiam suszone jabłka :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mniam pyszności, uwielbiam suszone jabłka :-)

    OdpowiedzUsuń