Składniki:
- 2 szkl mąki
- 4 jajka
- 1 szkl cukru
- 1 szkl oleju
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- cukier waniliowym
- szczypta soli
- 2 jabłka
Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę, a następnie dodajemy olej. Powoli ubijamy i wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym oraz szczyptę soli. Miksujemy na gładką masę. Jabłka kroimy na cząstki i dodajemy do ciasta. Mieszamy łyżką. Całość przekładamy do formy posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. ( ja używam tortownicy o średnicy 24 cm). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 40- 45 minut. Najlepiej sprawdzić patyczkiem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz