środa, 23 stycznia 2013

kotleciki z kurczaka

Dzisiaj polecam na obiad bardzo smaczne kotleciki z kurczaka. Taka wersja podoba mi się znacznie bardziej niż klasyczne w panierce, smażone jak schabowe.
 Jeśli zostanie kilka sztuk z obiadu, to chętnie podjadamy je również na zimno :)

Składniki:
- jeden podwójny filet z kurczaka
- ok. 150g startego żółtego sera
- 2 łyżki majonezu
- 2 jajka
- posiekana natka pietruszki
- 2 łyżki mąki ziemniaczanej
- 1/2 łyżeczki vegety
- sól, pieprz
* olej do smażenia

Filet z kurczaka kroimy w kosteczkę, dodajemy ser, jajka, majonez, mąkę ziemniaczaną, pietruszkę, doprawiamy i dokładnie wszystko mieszamy.
Na rozgrzany olej kładziemy łyżką porcje mięsa, lekko spłaszczamy i smażymy kotleciki na złoty kolor.

Smacznego!

12 komentarzy:

  1. ale fajny pomysł:) uwielbiamy klasyczne kotleciki, ale takie z pewnością zrobiłby u nas furorę:D ,mniam

    OdpowiedzUsuń
  2. Ta wersja bardzo do mnie przemawia:)pysznie wyglądają:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam takie proste kotleciki :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zdecydowanie spróbuję. Nie mam nadziei, ale nie ustanę w próbach:-) Pomysł super!

    OdpowiedzUsuń
  5. pysznie, prosto i szybko, czyli to, co lubię:)

    OdpowiedzUsuń
  6. uwielbiam takie cuda z kurczaczka!

    OdpowiedzUsuń