piątek, 13 lipca 2012

kawa mrożona II

I znowu kawa mrożona :) Ostatnio mam ochotę tylko na taką kawę,  więc kombinuję na różne sposoby! Muszę przyznać, że to "kombinowanie" sprawia dużą frajdę i przynosi ciekawe smaki....;)

Składniki:
- 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
- 1 łyżeczka cukru brązowego
- szkl zimnego mleka
- 20 ml syropu klonowego
- 2 łyżki mlecznego musu czekoladowego Nesquik
- kostki lodu

Do shakera ( lub słoika)  wsypujemy kawę, cukier, wlewamy mleko. Potrząsamy aż kawa się rozpuści, a całość się spieni. Na dno wysokiej szklanki wylewamy syrop klonowy, następnie przelewamy połowę zawartości shakera, wykładamy mus czekoladowy i dopełniamy resztą kawy z mlekiem. Dodajemy lód i gotowe!

2 komentarze:

  1. haaaa
    widzę, że dalej eksperymentujemy z kawami;)
    ja do takiej kawki zamiast syropu klonowego czasem na dno szklanki wlewam trochę likieru czekoladowego lub innego:D pyszneeeee

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wszystkie kombinacje dozwolone! :)) i baaardzo pyszne:))

      Usuń