środa, 29 sierpnia 2012

pasta z wędzoną makrelą

Co by tu przekąsić? A może by tak zrobić pastę na kanapki....Nie wiem jak wy, ale ja bardzo lubię różnego rodzaju pasty kanapkowe:) Kupiłam więc wędzoną makrelę i powstała ekspresowa przekąska! Polecam wszystkim, bo jest pyszna i prosta do zrobienia:)

Składniki:
- 1 wędzona makrela ( moja miała ok. 25dag)
- 3 jajka ugotowane na twardo
- 1 mała cebulka
- troszkę soli
- łyżka miękkiego masła

Makrelę obieramy ze skórki, wyjmujemy ości i rozdrabniamy widelcem. Dodajemy pokrojone jajka i posiekaną drobniutko cebulkę. Solimy troszkę do smaku i dokładamy masło. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe. ( Dla mnie najlepsza na piętce od chleba:))
Smacznego!

8 komentarzy:

  1. Uwielbiam tę pastę, zawsze była jedyną, jaką jadłam. ;) Wieki jej nie robiłam, jednak jutro chyba się to zmieni. Dziękuję za przypomnienie o niej :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. nie ma za co :)) zrób, na pewno będzie pyszna!

      Usuń
  2. u mnie w domu kiedyś była często na stole:) uwielbiałam ją:) na pewno zrobię:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja też ją kiedyś częściej jadłam, ale tyle teraz nowości, że te dawne pyszne rzeczy trochę się nam zapomniały:)

      Usuń
  3. mama robiła! smak dzieciństwa ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, to zdecydowanie smak dzieciństwa:)

      Usuń
  4. Moja mama robiła różnego rodzaju pasty na kanapki:)

    OdpowiedzUsuń