czwartek, 30 stycznia 2014

słodkie chrupki w krówkach



Ekspresowy deser, czyli chrupki w krówkach!
Słodkie i smaczne, a do tego fajnie wyglądają - co w przypadku posiadania małych dzieci ma duże znaczenie ;)
Sylwia dziękuję za podpowiedź! Wkrótce powtórka, zapas chrupek już mam:)

Składniki( ilość zależy od wielkości naczynia, u mnie niewielki kwadratowy plastikowy pojemnik):
- ok 500 g krówek
- 2 garście kolorowych chrupek
- garść sezamu

Na dno pojemnika wysypujemy część sezamu, na nim układamy chrupki i całość zalewamy stopionymi w rondelku krówkami. Wierzch obsypujemy pozostałym sezamem.
Odstawiamy do zastygnięcia, a następnie kroimy w prostokąty lub kwadraciki.

Smacznego!

16 komentarzy:

  1. Pomysł świetny, a smak na pewno wyborny - podobnie jak wygląd zresztą.

    OdpowiedzUsuń
  2. Chętnie skorzystam z tego przepisu, bo niedługo z moimi maluszkami będę coś pitrasić w kuchni:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuję, wyszły bardzo smacznie, fajnie się chrupie i nawet nie są zbyt słodkie, ale to pewnie zależy od rodzaju krówek:)

    OdpowiedzUsuń
  4. OO, fajne:-) A jakie to chrupki, kukurydziane?

    OdpowiedzUsuń
  5. O!Prosto ,szybko a dzieci pewnie zajadają !!

    OdpowiedzUsuń
  6. Wow świetne :) ! Dzieci na pewno zachwycone :) !

    OdpowiedzUsuń
  7. ale czad:D moi chłopcy byliby mega zadowoleni;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. moje córki nie mogły się od tego oderwać:))

      Usuń
  8. dla dzieci ale i dla dorosłych to na pewno coś pysznego :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Dla dużych dzieci też:) Ja bym się skusiła na nie jedną sztukę:)

    OdpowiedzUsuń
  10. to prawdziwa kuchnia eksperymentalna, brawo!!!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. :)) to takie słodkości robione na szybko, dla dzieci super zabawa:)

      Usuń