piątek, 10 lutego 2017

ekspresowy makaron ze szpinakiem


Jest piątek i czasu mam dzisiaj niewiele, a obiad musi być, dlatego zrobiłam makaron ze szpinakiem.
Danie  gotowe w kilka chwil!
Zresztą na pewno wszyscy już je znacie:)

Składniki:
- opakowanie tagliatelle ( kupiłam z rozmarynem)
- 450 g szpinaku mrożonego
- 2 ząbki czosnku
- 2 opakowania ricotty ( po 250g)
- duża łyżka masła
- tarty ser
- sól, pieprz

Wstawiamy makaron do gotowania, a w tym czasie na maśle podsmażamy szpinak, kiedy się rozmrozi dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy i smażymy na wolnym ogniu. Następnie dodajemy ricottę, dokładnie mieszamy.

Ugotowany makaron łączymy z sosem szpinakowym.Wykładamy na talerze i posypujemy serem.

Smacznego!


3 komentarze: