piątek, 17 lutego 2017

pieczona ryba z warzywami


Dzisiejszy przepis bierze udział w konkursie Mój dzień z Hortex.
Na obiad polecam coś lekkiego, czyli pieczoną rybę na warzywach.
Do ryby wykorzystałam "warzywa na patelnię", które świetnie sprawdzają się także w pieczeniu.

Składniki na obiad:
- warzywa na patelnię z koperkiem Hortex 450g
- 600 g polędwiczek z mintaja
- sól, pieprz cytrynowy
- świeży koperek

Rybę dzielimy na kawałki i doprawiamy.
Mieszankę warzyw przekładamy do naczynia żaroodpornego i na wierzchu układamy kawałki ryby.
Przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190 stopni na 35 minut.
Po tym czasie wykładamy na talerze i posypujemy koperkiem.
Mieszanka Hortex zawiera również ziemniaki, w związku z tym, nie trzeba ich gotować oddzielnie.

Smacznego!



Mój dzień z Hortex

1 komentarz: