czwartek, 21 czerwca 2012

cukier cynamonowy

Bardzo fajny cukier cynamonowy....intensywnie pachnący.....przydatny do ciast, deserów i co tam sobie jeszcze wymyślimy :)) Szybki i prosty do przygotowania w mniejszej lub większej ilości, zawsze będzie pod ręką .......a w ładnym słoiczku będzie również ozdobą w kuchni:)

Składniki:
- szklanka cukru białego
- 1 łyżeczka cynamonu mielonego
- kawałek kory cynamonu
* słoik

Do słoika wsypujemy cukier, dodajemy łyżeczkę mielonego cynamonu i mieszamy. Część kory cynamonu ścieramy do słoiczka, a pozostały kawałek umieszczamy w całości. Gotowe!

2 komentarze:

  1. a ja zawsze używam takiego cukru z torebki:p nie przyszło mi do głowy po prostu go zrobić:D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hehe nic się nie martw, mi przyszło do głowy dosyć późno:))

      Usuń