sobota, 3 listopada 2012

kurczak z ryżem

Proste danie, które bardzo lubię:) Nie wymaga wiele pracy, a można przygotować większą ilość i tylko odgrzać następnego dnia. Składniki są proste, a całość wychodzi bardzo smaczna:)

Składniki:
- 2 torebki ryżu
- 1/2 kg pieczarek
- 1 większy filet z kurczaka
- 2 cebule
- warzywko lub vegeta, oliwa, masło

Ryż gotujemy.
Filet smażymy na oliwie i doprawiamy.
Cebule smażymy na maśle z pieczarkami i również doprawiamy.
Wszystko umieszczamy w jednym garnku, mieszamy.

Smacznego!

12 komentarzy:

  1. prosty, szybki i smaczny obiad:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosto i smacznie :) Lubię takie obiady.

    OdpowiedzUsuń
  3. ostatnio robiłam tak samo, ale wymieszałam z rukolą na sam koniec :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Szybko, zdrowo, pysznie- uwielbiam takie obiady!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja też, bo małym nakładem pracy można pysznie zjeść:))

      Usuń
  5. jedno danie, a wszystko, co lubię :)) ryz, kurczak, grzyby, pycha!

    OdpowiedzUsuń
  6. Fajny pomysł nie tylko na obiad ale także na sałatkę do pracy :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, pewnie, można zabrać do pracy i na uczelnię:)

      Usuń
  7. Pycha! Wczoraj zrobiłam na dwa dni, niestety zeżarliśmy w jeden. Zostały nędzne resztki, które Stary do pracy wziął. Przepis wpisuje się w nasze stałe menu, dzięki, Karmel!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. cieszę się! mnie też ten kurczak bardzo smakuje i mało co zostaje na drugi dzień:))

      Usuń